Organze Kumaş Nedir? Çeşitlerine Göre Organze Kumaşlar
Modadan bahsettiğimizde ilk olarak kadın giyim aklımıza gelmektedir. Ceketlerden eteklere, tişörtlerden şapkalara kadar modayı ayakta tutan birçok şey, üretiminde kullanılan kumaş türü ile ön plana çıkmaktadır. Kimse, kalitesiz kumaşlarda bir ürün satın almak istemez. Tasarımcıların neredeyse çoğunun gözde kumaşlarından biri olan organze kumaş , etkileyici yapısıyla kıyafetlere çok farklı bir hava katıyor. İşte dokusuyla veya yapılışıyla çeşitlerine göre organze kumaşlar …
Oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan bu kumaş türü, giyimden ev objelerine kadar her alanda kendine yer edinmiş durumda. Bugün üreticiler için çok popüler bir konumda olup, kullanıldığı her ürünü adeta zarif ama etkili bir modele dönüştürüyor. Organze kumaşların en çok kullanıldığı alanlar ise; gelinlik – abiye üretiminde ve aksesuar kaplamalarında! İpekten yapılan bir kumaş olmakla birlikte incecik şeffaf bir yapıya sahiptir. Bu da gelinlik ve abiyeler için oldukça ideal bir seçenek demektir. Hatta bu ışıltılı ve ince yapısı sebebiyle duvaklarda da sıklıkla kullanılmaktadır.

Organze Kumaş Çeşitleri Nelerdir?
- Kristal Organze : Şeffaf ve hafif yapısı sebebiyle kadın giyim ürünlerinde en çok kullanılan organze kumaş türüdür. Kumaşın parlaklığı ve kolay boyanabilir olması nedeniyle tüketiciler tarafından talepleri artmaktadır. Fakat genel olarak beyaz rengi kullanılmaktadır.
- Ayna Organze Kumaşlar : Bu kumaşın en büyük özelliği oldukça dayanıklı olmasıdır. Bu avantajı nedeniyle evlerdeki dekoratif ürünlerin kaplaması için kullanılmaktadır. Bu organze kumaş çeşidine ayna denilmesi ise tıpkı bir ayna gibi yansıtıcı olmasından gelmektedir.
- Işıltılı Organzeler : Adından da anlaşılacağı gibi ışıl ışıl dokusu ile giyim sektörünün en çok kullanılan organze çeşidi arasına girmiştir. Kabartmalı süslemelerden oluşması giysilerde kullanılmasının en büyük etkisi. Fakat üreticiler ışıltılı organze kumaşı dekorasyon ürünleri için de kullanıyor.
- İpek Organze Kumaş : Maliyeti oldukça fazla olan bu organze türünün temizliği oldukça zordur. Eğer ipek organze kumaşı bir elbisede kullanacak olursanız, o kıyafeti kuru temizlemeye vermekten başka çareniz yoktur. Organze tül kumaş da denilen ve çok ince yapısı olan bu kumaş, genel olarak Çin’de üretilmektedir.
- İşlemeli Organze : Kristal ve ayna organze kumaş çeşitlerine nakış ve işlemelerin de dahil olduğunu düşünün. İşte gelinliklerden gece elbiselerine kadar çokça tercih edilen bir kumaş türü. Tek başına kullanılmakla beraber saten veya ziberlin gibi kumaşlarla da harmanlandığında eşsiz bir görünüm elde edilmektedir.

Organze kumaşlar çok ince yapıya sahip oldukları için dikkatli giyilmeleri gerekmektedir. Kolaylıkla yırtılıp parçalanabilirler. Eğer bir partide veya düğününüzde organze kumaşlar kullanılarak yapılmış bir elbise giymeyi düşünüyorsanız, gün boyunca hareketlerinizde kısıtlama getirmeniz gerekecektir. Organze kumaşın kullanıldığı birçok alanı artık biliyorsunuz. Organze kumaştan çiçek yapımından, gelinlik üretimine kadar her sektörde büyük bir kullanım alanı vardır. A Plus Dantel organze kumaş fiyatları hakkında bilgi almak için hemen bizimle iletişime geçin.